Hanzel Róbert méhész kiváló minőségű mézet termel kaposújlaki területén. 90 méhcsaládja van, akik szorgosan gyűjtik a virágport azért, hogy aztán legvégül a fogyasztók asztalára kerüljön a nektár.

Tavaly az ő akácméze lett a megye legjobbja. Ezzel pályázott a Kaposvár Kincse védjegy megszerzésére is.

- A Kaposvár Kincse védjegy alatt nem csak ez a méz szerepel, hanem több más kiváló termék is, és így egyben, más termékekkel együtt talán több emberhez eljut a termékek - tette hozzá Hanzel Róbert.

A Kaposvár Kincse program 2014-ben indult a környezettudatos vásárlás ösztönzése, az egészéges táplálkozás, és a helyi vállalkozók, őstermelők, gazdálkodók támogatása érdekében.

null

Az elmúlt időszakban a Kaposvár Kincse védjeggyel kapcsolatban sok minden megújult. A programot kiterjesztették a megyeszékhely 50 kilométeres körzetére. Már azok is pályázhatnak, akik ugyan ennél távolabb vannak, de a termék összetvőinek 80 százaléka innen származik, vagy, az alapanyagot máshonnan szerezték be, de a hozzáadott érték kaposvári.

Eltörlik a nevezési díjat és mostantól 5 éven keresztül használhatják a tanúsítványt a termelők. Ezen túlmenően újabb termékek is helyet kapnak a rendszerben.

- Jelenleg közel 70 termék közül lehet választani. Új kategóriaként csatlakoznak a tésztaféleségek, a homoktövis, a különböző lekvárfélék, illetve magasabb minőségű húsfélék - válaszolta Bakó Bence, a Kaposvár Kincse Program ügyvivője.

A megújult Kaposvár Kincse védjeggyel ellátott termékekkel, illetve az új díszdobozos kiszereléssel a közelgő Rippl-Rónai Fesztiválon találkozhatnak a vásárlók.

Címkék: kaposvár kincse, újítás, védjegy, gazdaság