Péterfi Zoltán rozéja lett a legjobb kategóriájában. A kaposfői férfi 22 éve foglalkozik borkészítéssel. Gyarkan nevez borversenyekre, de ilyen szép eredményt még nem ért el, egyik fajtával sem.

"2007-ben volt az első arany érmem. De Champion-díjam még nem volt egyszer sem. Nagyon örülök neki." - mondta a kaposfői borász.

bormustra

A gálavacsorán Kaposvár pálinka sorozatát is megkóstolhatták. Az ünnepségen Kaposvár alpolgármestere Borhi Zsombor kiemelte: a helyben készült termékeket kiemelten támogatja a város.

"Ez jó a fogyasztóknak is. Egészséges, jó minőségű, magas minőségű termékeket fogyaszthatnak. És jó a helyi termelőknek is, hiszen könnyen helyben tudják értékesíteni a termékeiket. Ezzel a motivációval hoztuk létre annó a Kaposvár Kincse termékvédjegyet is, amit idén megújítunk." - tette hozzá az alpolgármester.

pálinkamustra

A versenyre pálinkából csaknem 400, borból pedig 120 mintával neveztek a kaposvári és környéki termelők. A céljuk az, hogy egy szakmai zsűri bírálja a mintákat és minél magasabb minőséget produkáljanak a gazdák.

"Határozott javulás történik. Nagyságrendben pálinkában lehet igazán kimutatni ezt. Nagyon nagy divatja lett az otthon főzött pálinkának. Nagyon szeretik a gazdák, élvezik és nekik egy nagy felnőtt játék az egész. És ezért is vesznek részt ezeken a versenyeken." - mondta el kérdésünkre Kreka Ferenc Tamás, a Somogyi Bor és Pálinka Mustra Egyesület elnöke.

A gálán a díjnyertes borokon kívül a Dél-Balatoni Borvidék legfinomabb borait is meg lehetett kóstolni.

Címkék: minősítő, mustra, pálinka, bor, gazdaság