Kutas Kálmán a mai napig várt arra, hogy lecserélje téli gumiait nyárira. Elkésve ugyan nincsen, de általában korábban szokta ezt megtenni.

- Attól függ, hogy milyen az időjárás. Amikor már 10 fok felett van a hőmérséklet, akkor szoktam lecseréltetni a téli gumikat - tette hozzá Kutas Kálmán.

Az egyik somogyi szervízben ma délelőtt csendesebb volt a forgalom, de az elmúlt napokban és hetekben nagyon sokan keresték fel. A szervíz vezetője azt mondta, a korábbi évekkel ellentétben, idén húsvét után indultak el az autótulajdonosok, hogy lecseréljék a téli gumikat.

Emiatt torlódás is volt, hosszú várakozási időkkel. Ilyenkor ugynais a szervízek sem könnyen bírják a megnövekedett forgalmat.

- Viszonylag kevés gumis van erre az autóáradatra, a téli gumi átszerelésnek pedig egyre nagyobb a kultusza, egyre többen veszik komolyan és több ügyfél is van - mondta kérdésünkre Oros András, a Oros Gumiszervíz tulajdonosa.

A téli gumikat ilyenkor már csak azért is kell lecserélni, mert a melegebb időszakban, ha leesik egy kis eső, akkor nagyon tud csúszni az aszfalton. A tesztek szerint akár 20-30 százalékkal is megnőhet a fékút. Emellett pedig sokkal gyorsabban kopik a felülete is.

Címkék: téli gumi, kerék, csere, somogy megye, gazdaság