A turizmust az idei évben az jellemzi majd, hogy egész családok kerekednek útnak, hangzott el a mai hagyományos szezonnyitó konferencián a városházán. A szakembereknek és a szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak erre kell felkészülni, ha még több látogatót akarnak, mint korábban.

- Ez egy nagyon nagy kihívás, amikor a nagyszülőktől az unokákig egy egész család együtt utazik különböző motivációkkal, különböző igényekkel, különböző habitussal és elvárásokkal, és ezt ki kell szolgálni egy adott területnek. Ez csak úgy működik, ha a szolgáltatók összedolgoznak és együttműködnek egymással - mondta a szerdai eseményen Máyerné Bocska Ágnes, a Kaposvári Tourinform Iroda vezetője.
Jó évet zárt tavaly a turizmus területén Kaposvár. A vendégéjszakák száma is nőtt az előző évekhez képest. 2017-ben több mint 69 ezer vendégéjszakát regisztráltak városunkban, ez 7,4 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest, ez a növekedés pedig már évről évre folyamatos Kaposváron. 

Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, a 180 milliárdos Németh István Program több eleme közvetlenül, vagy közvetve a turizmust szolgálja.

- A Németh István Program részeként mintegy 28 milliárd forintot fogunk elkölteni a turizmusra. Megkezdjük a bencés apátság fejlesztését, megújul a Csiky Gergely Színház, lebontjuk a Nostrát, ahol egy emlékpark fog épülni. Tovább fejlesztjük a Desedát, megújítjuk a Dorottya-házat, de az új sportcsarnok és a versenyuszoda is élénkíteni fogja a turizmust, hiszen olyan versenyeket fogunk rendezni, amelyek miatt sokan látogatnak majd Kaposvárra - emelte ki Kaposvár polgármestere.

Szita Károly hozzátette: olyan látványosságokat és elfoglaltságokat kell a turisztikai szakembereknek kitalálniuk, ami miatt rövid időn belül visszatérnek Kaposvárra a látogatók és minden korosztály jól érzi magát a városban.

Címkék: szezonnyitó, turizmus, kaposvár, gazdaság