A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban érkező hideghullámra felkészülve, és összhangban az E.ON kintlévőség kezelési irányelveivel, az E.ON csoport felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleinél 2018. február 26 - március 4. között.

Az E.ON csoportnál alapvető irányelv, hogy extrém hideg téli időjárás esetén az életvédelmi szempontokat helyezi előtérbe és ilyen esetben időszakosan szünetelteti a hátralék miatti kikapcsolásokat. A vállalat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan ismét a kikapcsolási moratórium mellett döntött.

Ezzel párhuzamosan megteszi a szükséges felkészülő intézkedéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve. E mellett vállalja mindazon tervezett hálózat karbantartási beavatkozások átszervezését, melyek áramszünettel járnának a lakosság számára. Ezeket egy későbbi időpontban valósítja meg.

Az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal a vállalat hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok közepette minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

Címkék: kikapcsolási moratórium, e.on, hideg, gazdaság