- Összesen 3500 milliárd forintot költ Magyarország eddigi legnagyobb vidékfejlesztési programjára. A nagyobb településeket érintő, modern városok programban országszerte, így Kaposváron is utak épülnek és ipari parkok, közlekedési, kulturális és sportfejlesztések kezdődtek - mondta egy mai sajtótájékoztatón Szita Károly, polgármester. "Ezek a fejlesztések az élet minden területét érintik és nemcsak az adott nagyvárosra, hanem annak vonzáskörzetére is hatással lesznek. A somogyi megyeszékhely környékén ez több mint 120 ezer embert jelent."

Szita Károly

171 milliárdról 185 milliárd forintra nőtt a Németh István Program beruházásainak összértéke!

A kaposvári fejlesztéseket magába foglaló Németh István Program részeként épül meg a Kaposvár Aréna is, amely a napokban elérte legmagasabb pontját, így oda egy bokrétát daruztak fel.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos pedig arról beszélt, hogy eddig országosan 250 program előkészítése, illetve elindítása történt meg: - Most ott tartunk, hogy több mint 750 milliárd forintot fizettünk ki eddig az önkormányzatoknak, különböző elemekre és azt kell mondjam, hogy most, amikor végigjárom az országot azt látom, hogy tulajdonképpen április végéig eljutunk oda, hogy minden olyan programelemet el tudunk indítani, ahol akarategyezés van az önkormányzat és a kormány között. Ez a program az ékes bizonyítéka annak, hogy nem igaz az ellenzéknek az az állítása, hogy az európai uniós fejlesztések nélkül Magyarország nem tudna haladni.

A Kaposvár Aréna is része a Modern Városok, illetve a Németh István Programnak. Ebbe beletartozik a 67-es út kétszer két sávosra építése, a Csiky Gergely Színház teljes körű felújítása, egy tíz pályás versenyuszoda építése és számtalan más beruházás is a városban, amelyek kivitelezése a közeljövőben kezdődik el.

Címkék: bokréta, aréna, beruházás, fejlesztés, gazdaság, Kaposvár