Tóth Ferenc autószerelő műhelyt nyitott az egykori laktanya kantinnak használt épületében. Így a helyieknek, ha elromlott az autójuk nem kell máshová utazniuk, helyben intézhetik a javítást. 2017 februárja óta bérlik az önkormányzattól az épületet és a hozzá tartozó területet. Ez idő aklatt egy kicsit felújították és átalakították, de lenne még mit javítani a műhelyen.

Az 5 ezer négyzetméteres területen összesen hat bérlő működtet vállalkozást. A település sikeresen pályázott és 300 millió forintot nyert a megyei Területi Operatív Programból ipari park kialakításra. A pénzből felújítják az épülteket és a közműveket valamint a hozzájuk tartozó területet. Ezzel elindulhat az egykori laktanya tényleges hasznosítása.

- A hosszútávú elképzelésünk az, hogy a laktanya körüli kerítés eltűnjön és ez teljes mértékben beintegrálódjon a település területébe. Mindenképpen fontos, hogy helyben, helyi munkaerővel, helyi vállalkozásokkal teremtsünk olyan feltételeket és környezeteket, ami Taszár fejlődésének egy hosszú távú záloga lehet - mondta a fejlesztések kapcsán Pataki Sándor, Taszár polgármestere.

null

De nem csak Taszár, hanem számtalan másik település is kapott pénzt saját tervük megvalósítására. A megye 43 és fél milliárd forintot oszthat szét a közelmúltban a nyertesek között.

- Durván 38 milliárd forint sorsáról már megszülettek a kedvező döntések. Számosságában ez 194 pályázatot érint, melyből 142 pályázatban Somogy Megye Önkormányzata is aktívan részt vesz - tette hozzá Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A megvalósítandó beruházások között szerepel egyebek között belvíz és csapadékvíz elvezetés, energetikai korszerűsítés, óvoda felújítás, orvosi rendelő és védőnői szolgálat fejlesztés is.

Címkék: Területi Operatív Program, laktanya, taszár, fejlesztés, gazdaság