Épületek újulhatnak meg a Kaposvári Egyetemen és a távoktatás kiépítésére is lesz forrás. A kaposvári campus ugyanis összességében csaknem 8 milliárd forintot fordíthat a más egyetemekkel való közös kutatásra és az infrastruktúrája fejlesztésére.

- Ennek egy kisebbik része a kutatásfejlesztést jelenti, egy nagyobbik része az oktatási fejlesztést és egy része pedig infrastruktúra fejlesztést. Ha megnézzük, ez a 3 terület, ez a 3 szegmens az, amely szükséges ahhoz, hogy egy egyetem maradéktalanul eleget tegyen a funkciójának - mondta Prof. Dr. Tossenberger János, a Kaposvári Egyetem kutatási és innovációs rektorhelyettese.

A Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumban a szociális és gyermekvédelmi főigazgatósággal közösen 75 millió forintot nyert a pályázaton.

- Ennek az a célja, hogy a megyébe érkező, különböző forrásokból érkező pályázati forrásoknak a hatékonyságát koordinálja, feltárja a hibákat és a hiányosságokat - tette hozzá Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Összességében 13 milliárd forintot érkezik Kaposvárra és a környékbeli településekre az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program keretében. Összesen több mint 55 nyertes részesül ebből az összegből.

A program részeként többségében egyesületek, oktatási intzémények fejleszthetnek.

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője szerint a fejlesztési források a környéken élő emberek lehetőségeinek javítását szolgálják majd.

A kissebbségi és a többségi társadalom támogatására is lesz lehetőség. A Napkerék Egyesület például a gyermekneveléshez, az egészségtudatos életmódhoz is segítséget nyújt a programjainak segítségével.

Címkék: Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program, somogy megye, fejlesztés, kaposvár, gazdaság