Az egy hónappal ezelőtt, menetrendváltáskor bevezetett, új kedvezményeknek köszönhetően lendületesen nő az internetes jegyvásárlás népszerűsége - írja közleményében a vasúttársaság.

December 8-tól január 7-ig 42%-kal többen váltották meg online a vasúti jegyet, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A jegykiadó automaták forgalmára sem lehet panasz, azokból 12 százalékkal többen vásároltak jegyet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a MÁV-START a téli menetrendváltástól 5, 10 és 20 százalékos kedvezményt ad az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti menetjegyekre. Öt százalékkal váltak olcsóbbá a jegyautomatás vásárlások, míg az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek ára tíz százalékkal mérséklődött a korábbi háromszázalékos engedmény helyett. A MÁV-START egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább 100 kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek ára pedig ötödével csökkent. Ezekre - a menetrendi keresőben @ jellel jelölt - vonatokra közel 25 ezer e-vonatjegyet vásároltak december 8-ától január 7-ig.

Az új csomagkedvezmények nem csak az alaptarifáknál, hanem az egyéb jogosultsággal elérhető (pl. tanulói, nyugdíjas, családos, közalkalmazotti) kedvezmények, valamint a felárak esetén is érvényesíthetők.

A kedvezmények egyes érvényességi és felhasználási feltételei eltérnek a normál menetjegyekétől, erről bővebb információt a MÁVDIREKT ügyfélszolgálatánál és a jegypénztáraknál kérhetnek az utasok, vagy tájékozódhatnak a MÁV-csoport weboldalán is.

Címkék: vonatjegy, elektronikus, kedvezmény, MÁV, telefon, vasút, gazdaság