Jól halad az építése az egyik legújabb kaposvári lakóparknak. A társasházakba a legmodernebb gépészetet szerelik be, lesz padlófűtés és mennyezethűtés is.

Az ingatlanokat értékesítő cég vezetője azt mondja: várhatóan egy év múlva be is költözhetnek a többségében CSOK-os családok.

- Érezhető az emelkedés, az érdeklődés a CSOK-os vevők részéről. Aki új lakást szeretne, azok kétharmada a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel venne - ismertette tapasztalatait Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. ügyvezetője.

null

Kaposváron is több társasház építése kezdődött el. Ezt a térségi építőanyag kereskedők is érzik. A szigetelőanyagon kívül tavaly szinte minden építőanyag ára megemelkedett minimum 10 százalékkal.

Idén is újabb drágulás várható. Sőt, a megnövekedett kereslet miatt nem ritkán hiány is van egyes termékekből.

- A gyárak kapacitáshiánynal küszködnek, és van olyan építőanyag amire 2-3 hónapot is kell várni - tette hozzá Molnár Tamás, a Stavmat kaposvári telepvezetője.

A gyártók azonban nem tudják meddig tart az építőipari fellendülése, ezért sokan még nem mernek bővíteni, kapactást növelni. A kereskedők szerint ugyanakkor jó hír, hogy az állami beuházásokon kívül egyre több a magán építkezés is.

Címkék: építőipar, csok, növekedés, somogy megye, kaposvár, gazdaság