A Balatoni Hajózási Zrt. kompszolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között már a 2016-os évben is több, mint 1 millió utas vette igénybe, amivel egy 14 éves rekord dőlt meg a kompon utazó személyek számát tekintve. Köszönhetően az utazók igényeihez igazított kompmenetrendnek, a lényegesen hatékonyabb marketing-kommunikációs munkának, valamint a Balaton régióba érkező több turistának és a nyári időszakon kívüli növekvő látogatószámnak, a BAHART kompszolgáltatásait is többen vették igénybe.

2017-ben már augusztusban köszönthette a szerencsés egymilliomodik utasát a BAHART és az utasszám november végére meghaladta a 2016-os teljes évit. Mikulás napjára már 1.140.000 fölé emelkedhet a kompot igénybe vevők száma, ami 2 % többletet jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan emelkedett a szállított gépjárművek száma, a kerékpárok számának növekedése pedig ezt a mértéket is meghaladta az idei évben (+7%).

A BAHART az utazóközönség véleményét is megkérdezve, a napokban vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen finomításokat tud még a menetrenden eszközölni. Cél, hogy a kompindulásokat még inkább úgy alakítsa, hogy a régióban élők, a szolgáltatást a téli időszakban is napi szinten használók igényeinek jobban megfeleljen. A vizsgált optimalizálás egyik eleme, hogy a téli időszakra meghirdetett menetrend idején a reggeli északi parti első kompindulást negyedórával előrébb hozza-e a társaság.

Jelenleg a kompok november 13. és december 31. között óránként közlekednek, az első komp Szántódrévből 7.00 órakor az utolsó 17.00 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.30 órakor indul az első és 17.30-kor az utolsó kompjárat.

December 6-án a BAHART a komputasokat mikulásajándékkal üdvözli a fedélzeten Szántódrév és Tihanyrév között.

Címkék: komp, bahart, balaton, gazdaság