A Bogáncs utca környékén folytatódik az útfelújítás a Zselic Kertvárosban. Az alapanyagot a napokban szállította ide a kivitelező. 

Ebben a városrészben egyre többen élnek. Számukra fotnos, hogy jól járható legyen a most még több helyen kátyús, egyenetlen út.

Haraszty József 17 éve él itt feleségével, azt mondja: nagy esők után még gyalog is nehéz elmenni ezen az úton.  

null

- Nem mindegy, hogy merre megy az ember. Latyakban, gyepen keresztül nem olyan egyszerű, úgyhogy ez most nagyon jó lesz - válaszolta Haraszty József. 

Az Áfonya utcában már el is kezdték a kövek szórását. Ezen kívül még 4 utcát újítanak meg. Ahol szükséges a kavicságyat is megerősítik. 

- Vannak olyan utcák, ahol a nagyon meredek részeken bitumenes záróréteget is fog kapni az út, de ez már mind a tavaszi programba kerül be - tette hozzá Tóth István.

Kaposvár főmérnöke hozzátette: ahol már leterítették a kavicsréteget, oda is még többször visszajárnak, tömöríteni, javítgatni az utat. Ennek a technológiának idő kell és többszöri tömörítés, hogy megfelelően összeálljon. Az utakat a 171 milliárd forintos Németh István Program részeként elbontott épületek bontási törmelékéből építik meg.

Amilyen ütemben keletkezik zúzalék, olyan ütemben tudják építeni az utakat. A Zselic Kertvároson kívül a Kaspofüredi Szőlőhegyen, a Lonkahegyen, Szentjakabon és a Toponári Kertvárosban is megújulnak az utak. A tervek szerint az első ütemben összesen 29 utca újul meg, 24 kilométer hosszan, 130 millió forint értékben.

Címkék: zártkerti utak, töröcske, németh istván program, felújítás, gazdaság