A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a közelmúltban tizennyolcan vizsgáztak sikerrel. Ők hétfő este Hajmáson vehették át mesterlevelüket. Ezúttal szakács, autószerelő és járműfényező szakmában avattak mestereket.

- Ezt egy példamutatásnak szántam a fiatalok felé. Akik ismerik, szeretik a szakmájukat, vizsgázzanak le, még idősebb korban is - válaszolta stábunknak László Attila.

null

Van, aki szerint a mesterlevél megszerzése rangot és komoly társadalmi elismerést jelent. Ráadásul ők már oktathatják is szakmájukat.

- Nagyon fontos számomra, hiszen a szakmában, az előrejutásban is nagy szerepet játszik, illetve a mai fiataloknak is át kell adni tudásunkat - tette hozzá Béres Tamás.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara tapasztalata az, hogy egyre többen tennék le a mestervizsgát.

null

- Eddig általában állami támogatással vállalták a tanfolyamot, most már több mint a fele saját költséges volt. Akadt, aki a második mesterlevelét vehette át, az ilyen szakemberek presztízse mégnagyobb - tudtuk meg Varga Józseftől, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

Idén nyolc szakmában, negyvenkilencen lettek a szakmájuk mesterei és ezzel együtt oktatói. 2017-ben először ortopéd-cipész szakmában avattak mestereket.

Címkék: mesterlevél, skik, hajmás, gazdaság