A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai segítenek az ügyfélkapunyitásban. A nyitvatartási időben, illetve azon kívül egyeztetett időpontban és helyszínen, például a munkahelyeken, iskolákban várják azokat az adózókat, akik még nem rendelkeznek ügyfélkapuval. A szervezett ügyfélkapu-nyitást a NAV Somogy megye egész területén biztosítja - tájékoztatott a Somogy megyei NAV sajtóreferense, Poszovácz Gabriella.

A somogyi navosok legutóbb a Kométa 99 Zrt. dolgozói, a csurgói Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, a kaposvári Munkácsi Mihály Gimnázium tanulói, illetve kaposvári éttermek dolgozóinak nyitottak ügyfélkaput. A regisztráció mellett az ügyfelek tájékoztatást is kaptak az ügyfélkapu használatáról.

A somogy megyei NAV sajtóosztája továbbá tájékoztatott arról is, hogy az ügyfélkapunyitás ingyenes, csak pár percet vesz igénybe. További előny, hogy az adózó személyes adatain kívül csak egy aktív e-mail címet kell megadni, és mivel a NAV egyre több eljárásban elektronikusan küldi az adózóknak a hivatalos iratokat, így például a várt igazolás, kérelem-elbírálás is hamarabb megérkezik, ha valaki rendelkezik ügyfélkapuval.

Címkék: ügyfélkapu, regisztráció, nav, somogy, gazdaság