Az ünnepségen Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője elmondta: minden fejlesztés fontos, legyen az bármilyen beruházás, amely gazdagítja az adott települést, gyarapítja ezzel Somogy megyét, Magyarországot.

"Aki utat, járdát újít fel, jól tudja, hogy ezzel elősegíti a vidék népességmegtartó erejének növelését. A munkalehetőség megteremtése mellett az ilyen komfortjavító beruházásokra is szükség van ahhoz, hogy ne akarjanak elköltözni az emberek a falvakból" - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

"Ez a 15 millió forintos beruházás mutatja, a sántosiak értik az idők szavát, fontosnak tartják a település életfeltételeinek és versenyképességének javítását. S jól tudják azt, is hogy a településkép meghatározó szereppel bír a befektetők számára is. Az idelátogatók az alapján ítélik meg a falut, hogy rendben vannak-e az utak, az árkok vagy éppen a járda" - tette hozzá Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Antalné Keresztes Mária, Sántos polgármestere a település terveiről elmondta: egyebek mellett szeretnék az önkormányzati épületeket energiatakarékosabbá tenni és vízrendezési tervek is vannak.

Címkék: Sántos, Gelencsér Attila, út, felújítás, gazdaság