"A Németh István Program részeként 2020 év végéig szóló, három éves zártkerti útfelújítási programot indítunk Kaposváron, amelynek Zselic Kertvárosban már elindult az első üteme" - jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester.

"1157 háztartás van a zártkertekben, amelyekben 3145 kaposvári él. Ezért is döntöttünk az útfelújítás mellett. Az első ütemben 130 millió forintból 27 utcát fogunk rendbe rakni 24 kilométer hosszan. 14 utcában még az idén szeretnénk végezni, de ahogyan az időjárás engedi, és alapanyagunk is van, folyamatosan végezzük majd a felújítást" - emelte ki Szita Károly, aki hozzátette: valamennyi zártkertet érinteni fogunk, ugyanakkor a sorrendet az határozza meg, hogy hol laknak többen életvitelszerűen.

Tóth István főmérnök pedig arról beszélt, hogy a Németh István Program építkezései során keletkezett törmeléket használják fel a felújításoknál, amelyet a minősítés előtt az inerthulladék-lerakóban törnek megfelelő méretűre. Az alapozást követően az utakat apró szemű, bányából hozott zúzalékkal vonják be, a lejtős, vízmosásos szakaszokon pedig bitumenes réteget is húznak az útra.

Címkék: út, zártkert, felújítás, Kaposvár, gazdaság