Akárcsak pénteken a kicsik, úgy csütörtökön a kicsit idősebbek is a helyi portékákat választották. Mézeket, sajtokat, lekvárokat és levendulás termékeket vásárolhattak és kóstolhattak azok, akik csütörtökön ellátogattak a Helyi Termék Napra, a Kaposvári Egyetemre.

A vásárt ezúttal a Senior Egyetem Programjával kapcsolták össze. Így az idősebb generáció közvetlenül az őstermelőktől vásárolhatott, az előadások során pedig azt is megtudhatták, miért érdemes a helyit választani.

Az eseményen Dr. Varga József a Gazdaságtudományi Kar tudományos dékánhelyettese köszöntötte a seniorokat, majd Dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem intézetigazgatója: „Helyből Neked” - Miért válasszam a helyi élelmiszereket? címmel tartott előadást. Weisz Margit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának élelmiszeripari referense a Helyi Termék Napról és annak céljairól beszélt. A termelők szemszögéből pedig Perger-Wenszky Lilla, a LillaLulla Bt. vezetője mutatta be a helyi termékek piacának jelenlegi helyzetét és lehetőségeit.

Címkék: senior, helyi termék, Kaposvári Egyetem, gazdaság