A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a kivitelező Swietelsky Építő Kft. képviselői által jegyzett kontraktussal 2019 végére olyan építkezések valósulhatnak meg a városban, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés, szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: modern közlekedés, megfelelő mobilitás nélkül nincs 21. századi ország, gazdaság, társadalom, versenyképesség, jó életminőség, nincs a vidéknek lakosságmegtartó ereje.

A kormány ezt felismerve hirdette meg a rövid- és középtávú közlekedési stratégiáját.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az ünnepélyes aláíráskor kiemelte: a Németh István és a Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházás is azt szolgálja, hogy a kaposváriak jobban élhessen a városban.

Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője elmondta: az ehhez hasonló befektetések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a megyei jogú városok a 21. század nyertesei legyenek.

A közlekedési központ kialakítása egyébként a második legnagyobb beruházás lesz Kaposvár 2020-ig tartó, 171 milliárd forintos fejlesztési programjában.

Zöld utat kapott a kaposvári közelekedési központ

Szita Károly sajtótájékoztatón elmondta: a jövő év tavaszán kezdődő, 2019 végére befejeződő 17,7 milliárd forintos projekt olyan építkezéseket foglal magába, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés és szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület. Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Címkék: aláírás, közlekedési központ, szerződés, kaposvár, gazdaság