Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a Balatoni Hajózási Zrt.

A hajózási szolgáltatásokat és élményeket az idei szezonban 23 motoros hajóval és 4 komppal biztosította a Társaság. A Siófok katamarán tavalyi teljeskörű felújítását követően a BAHART idén ismét az utasigényeknek megfelelően átépített hajókat bocsátott vízre az utazóközönség számára, a Nemzeti Regatta nevű motorost, majd a szezon közepére a felújított Kossuth kompot.

A menetrendi hajózásban a főidényben továbbra is elérhető volt a BAHART által üzemeltetett 22 kikötő összesen 48 útvonalon a hajójáratokkal. A különféle hajózási lehetőségekről - beleértve a települések közötti menetrendi, illetve az adott kikötőben szolgáltatást biztosító séta- és programhajókat - naprakész tájékoztatást adott a társaság tavaly megújított honlapja a főoldalon elhelyezett hajózási lehetőség kereső segítségével.

A menetrendi jegyek mellé minden utas megkapta a célállomásokon működő partnereink ajánlatait is, így számos szolgáltatást tudtak a kuponokkal kedvezményesen igénybe venni. A széleskörű régiós kártya- és egyéb kuponkedvezmények (20-25 féle) elfogadása mellett, a saját kedvezmények körét tovább bővítve, 2017-től a BAHART kártya több típusának bevezetésével a listaárakhoz képest akár 20%-kal kedvezőbb díjakon vehető igénybe a BAHART minden személyhajózási és komp szolgáltatása. Az ajándékkártya révén pedig már hajózási élmény is adható szeretteinknek. Az idei évben a gyerekek számára is tartogattak meglepetést, a Playmobil gyerekjegy megvásárlásakor egy ajándékfigurát is kaptak a gyerekek.

A főidényi programhajó kínálat - figyelembe véve a tavaly elvégzett utaselégedettség mérés eredményeit is - tovább színesedett, újabb programokkal bővült például a gyerekeknek szóló Varázshajó szolgáltatás és idén is várták az utasokat borkóstolós hajóval, bulihajókkal, kulturális programot kínáló élményhajóval, valamint a közkedvelt Minimax gyerekhajóval. Idén először az utóidény első hetében is kínált még előre meghirdetett időpontokban programhajókat a BAHART, ezzel is hozzájárulva a térség azon céljához, hogy a főszezonon kívül is kínáljon a régió színvonalas szolgáltatásokat az ide látogatóknak.

2016-ban hagyományteremtő céllal hívta életre a BAHART a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Az idei évben 2017. június 10-11-én már 38 település mérhette össze tudását a különböző versenyszámokban, így vitorlásversenyen, főzőversenyen, parti bemutatkozáson és sárkányhajó futamokon. A vitorlásverseny győztes településének - Alsóörs - nevét viselheti a 2018-as hajózási szezonban a Nemzeti Regatta nevű motoros hajó.

Címkék: komp, hajó, Balaton, program, gazdaság