Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel ma délelőtt a Kaposvári Egyetem Bajcsy-Zsilinszky utcai épületének előtere. Huszonnyocl kisebb-nagyobb cég, állami intézmény, vagy szervezet kínált itt munkalehetőséget.

Az állásbörzén kiállító vállalkozások, illetve szervezetek összességében több mint száz embert tudnának azonnal foglalkoztatni. Hiány van betanított munkásból és mérnökből egyaránt.

null

- Mi most erre a rendezvényre 20 féle álláslehetőséggel érkeztünk. A betanított munkás állástól, egészen a mérnök állásokig. Igen nagy munkaerőhiánnyal küszködünk - tette hozzá Karancz Adrienn, a Videoton Elektro-Plast Kft. PR munkatársa.

A kaposvári járásban 4200, a megyeszékhelyen mintegy 1750 álláskeresőt tartanak nyilván. Bár ez utóbbi jóval a megyei szint alatt van, nekik is megoldást kell taláni az elhelyezkedésükre.

A munkáltatók ugyanakkor azzal szembesülnek, hogy sok álláshelyet nem tudnak betölteni.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Egyik oldalról az álláskeresők továbbra is munkahely után kutatnak, másrészről viszont a munkáltatóktól halljuk, hogy a szakképzett munkavállalók hiánya akadályozza a további fejlődésüket. Mi megpróbáljuk ezt a szakadékot áthidalni a két fél között, azért dolgoznak a munkatársaink, hogy összehozzuk a két érdekelt felet - mondta a rendezvényen Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

Munkavállalókat leginkább az egészségügy, az elektronika, az élelmiszeripar, a gépészet és a vendéglátás szakmacsoportokban keresnek, de igény van pénzügyes szakemberre, mérnökre, gépkezelőre és betanított munkásra is.

Címkék: karriernap, kormányhivatal, videoton, kaposvár, gazdaság