A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztás előtt információs napot tartott a kaposvári és város környéki általános iskolák pedagógusainak a megyében tanulható szakmákról és azokról a képzőhelyekről, ahol gyakorlati oktatáson fogadják a diákokat.

- Minden olyan kiemelt területen lehetőség van továbbtanulásra, ami most egyre jobban jelentkezik hiányszakmaként - mondta Mayer Judit, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője.

Az iskolák tapasztalatai szerint a nyolcadikos fiúk választanak inkább szakmát. Népszerű a vendéglátás, valamint a gépipari terület.

null

- Mindent megteszünk már hetedik osztálytól kezdve, hogy ráébredjenek időben arra, hogy ez a döntés nagyon komoly. Úgy érezzük, hogy mire dönteni kell addigra a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük - tette hozzá Bögös Lászlóné, a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolából.

A megyei kamara szakemberei októberben több somogyi településre is ellátogatnak a pedagógusokhoz, valamint a pályaválasztás előtt álló diákoknak is szerveznek tájékoztatókat.

Címkék: somogy megyei iparkamara, pályaválasztás, skik, gazdaság