Közös bejárást tartottak ma a Léva utca lakói és a megújult útszakasz felújítását végző kivitelező szakemberei. Itt új aszfalt réteget és padka szélet kapott az utca. Erre több mint 14 millió forintot fordított a város. A lakóknak tetszik a változás és javaslatot is tettek.

A felújított Léva köz
A felújított Léva köz

"Az út szerintem teljessen jó, az lenne jó, ha egész Magyarországon mindenhol ilyen út lenne. Én annyi észrevételt mondtam el itt a főmérnök úrnak, hogy a fák alatti csatornák el vannak dugulva, mert az életben nem voltak kitakarítva rendesen. Úgyhogy ezt kértük, hogy csinálják meg és akkor teljesen elégedett lesz itt a lakóközösség." - zárta mondandóját Kiss László.

A Nagyszeben utcát is átadták a mai napon. Itt a Kisfaludi és a Füredi út között történtek munkálatok. Szintén új az aszfalt réteg, ami miatt többen is használják az utcát.

"Megnőtt a forgalom, nagy a sebesség, 50-60-nal száguldanak itt. Például ott van egy fekvőrendőr, én ott lakok és ahogy jönnek a kocsik, itt jönnek keresztül, 50-60 kilométeres sebességgel és nagy a zuhogás. Ez van éjjel-nappal." - árulta el Sárdi Gyula.

A Nagyszeben utcát is átadták ma
A Nagyszeben utcát is átadták ma

Ennek az útszakasznak a felújítása több mint 22 millió forint volt. A bejáráson részt vett Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere is, aki elmondta, a kaposváriaknak jogos igényük, hogy a környezetükben rendben legyenek a járdák és az utak. A Nagyszeben utcában pár évvel ezelőtt a vízelvezetést oldották meg és most mindenki megelégedettségére az utat is.

Az alpolgármester mellett felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat, még akkor is ha a megújult utakon sokkal gyorsabban haladnak majd a járművek.

A most elkészült és átadott útfelújítások a Németh István Program részét képezik. Az összességében 171 milliárd forintból az utak és járdák rendbetételére és újak építésére több mint 2 milliárd forintot fordít a város.

Címkék: Nagyszeben utca, Léva köz, útfelújítás, gazdaság, Kaposvár