Magas minőségű, térségi termékeket jelez a Kaposvár Kincse védjegy. Ez az elismerés, akárcsak a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter segítheti a cégeket a piacra jutásban és a piacok bővítésében. A klaszternek jelenleg 27 helyi tagja van. 

- Egy nagyon erőteljes törekvés jelent meg a klaszter részéről arra vonatkozóan, hogy a piacaikat bővíteni tudják. Az elmúlt időszakban elsősorban az exportpiac bővítése az az irány, amely a klasztertagság szepontjából is kitörési pont lehet - mondta Szigeti Orsolya, a Dél-Dunántúi Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter alelnöke.

A helyi kis- és középvállalkozók Kaposvárnak is fontosak, hiszen a  gazdasági életnek jelentős szereplői. Az önkormányzat többféle módon támogatja őket - hangzott el a mai fórumon.  

- A Németh István Program keretében szeretnénk egy vonzó gazdasági környezetet kialakítani. Új ipari parkot építünk, felújítjuk az elhanyagolt iparterületeket, de ezeken kívül is rengeteg beruházást tervezünk megvalósítani a következő három évben - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármester.

Kaposvár mellett még néhány somogyi településen szintén ipari parkok létrehozásával támogatnák a gzdaságot.  

A Magyar Nemzeti Kereskedőház mai fórumán elhangzott: rendkívül sokrétű szolgáltatással támogatják a vállalkozók piacra jutását. 

- A kereskedőházunknak köszönhetően közel 60 országban tudjuk vizsgálni, hogy melyik piacon milyen versenytársaink vannak. Van-e értelme kijutni. Kiállításra menjen vagy cégre szabottan delegációval való kjutást szervezzünk számára -  mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A kereskedőház egy új márkát, védjegyet az Áldomást is létrehozta. Erre magas minőségi élelmiszeripari termékek akár Somogyból is pályázhatnak.

Címkék: kkv, fórum, gazdaság, kaposvár