Új szennyvíztisztító telep épül a somogyi megyeszékhelyen, a mintegy 6,6 milliárd forintos beruházás alapkövét szerdán helyezték el a jelenlegi tisztítómű területén.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a jövőnek ajánlotta az újabb beruházást.

- Egy olyan fejlesztést hajtunk végre, amellyel a jövőnek dolgozunk. Szennyvíztelepünk eddig is volt, azonban egy városban, főleg egy zöld városban mindig keresni kell az újabb megoldásokat, amelyek révén még környezettudatosabban, az enetgiahatékonységot még inkább szem előtt tartva javíthatjuk a közszolgáltatásunk minőségét - fogalmazott a szerdai ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

null

Csutor Ferenc, a Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. (Kavíz) főmérnöke elmondta: az uniós és hazai forrásból megvalósuló fejlesztés keretében modern tisztítómű és biogáz erőmű épül, lehetőséget nyújtva a költséghatékony üzemeltetésre, a szennyvíziszap energetikai célú hasznosítására.

Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a környezet védelme mellett és az újabb technológiák alkalmazása hozzájárul a szolgáltatás árainak szinten tartásához.

null

- Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az újabb és újabb technológiák által talán a költséghatékonyságot is tudjuk növelni és ezáltal, mondjuk a fogyasztók által fizetendő díj szinteket is normális mederben lehet tartani - mondta Nemcsok Dénes, helyettes államtitkár.

Íme egy látványterv az új szennyvíztelepről
Íme egy látványterv az új szennyvíztelepről

Az új telep építése egyébként része a somogyi megyeszékhely egykori polgármesteréről elnevezett Németh István programnak, amelyre 2019. végéig 171 milliárd forintot költenek.

Címkék: szennvíztelep, alapkő, kaposvár, gazdaság