A közeljövőben elkezdődhet kaposújlaki csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztése, de a tervek szerint nem csak erre jut majd pénz.

- 43 millió forint összeget nyert a település, ez két beruházásra vonatkozik. Egy 30 milliós a Petőfi Sándor utcában a csapadékvíz elvezetésre, a másik pedig az önkorkormányzati épület energetikai korszerűsítése, ami 13 millió forint durván - tette hozzá Csabai Tamás, Kaposújlak polgármestere.

null

A Terület- és településfejlesztési Operatív Program pályázataiból most hét somogyi településen lesznek a kaposújlakihoz hasonló beruházások.

Összesen 320 millió forintból, megújul néhány középület is.

- A helyi közösségek egyre komolyabb tudatosabb tervezést hajtanak végre az ottélők érdekében, hogy helyben maradjanak és akár a várossal is versenyben tudjanak maradni. A helybenmaradást támogatják ezek a pályázatok - mondta Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

Kaposújlak mellett Patcán, Zselicszentpálon és Szilvásszentmártonban is megkezdődhet a belterületi vízrendezés. Mosdóson, Simonfán és Szennán pedig óvodakorszerűsítés lesz.

null

- Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy gyerekeink olyan óvodába járjanak, ami a 21. század követelményeinek megfelel. 59 millió forintot nyertünk el ebből a TOP forrásból. Megújul az energetika, a fűtés, a szigetelés, lesz nyílászáró csere és ki lesz alakítva tornaszoba is - mondta Salamon Gyula, Szenna polgármestere.

A múlt héten összesen 3,5 milliárd forintnyi, úgynevezett topos forrásról döntött a Somogy Megyei Önkormányzat illetékes bizottsága.

Ez 39 somogyi település között oszlik most meg. A legtöbb beruházás már az ősszel megkezdődik.

Címkék: top, forrás, fejlesztés, somogy megye, gazdaság