A kaposvári hírportálok pénteki cikkei alapján a legrosszabbra számítottunk, amikor ma délelőtt egyik kollégámmal bemerészkedtünk a Tesco áruházba. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, péntek óta sztrájkolnak az áruházlánc dolgozói, és emiatt apokaliptikus állapotokra számítottunk. De mivel csak vízért és némi macskakajáért mentünk be, úgy voltunk vele talán kikerülhetjük a beharangozott másfél óra sorban állást, és ha máshogy nem is, majd kiszolgáljuk magunkat az önkiszolgáló kasszáknál, hiszen ott úgyis mindig gyorsan halad a sor.

20170909_122430.jpg
20170909_122447.jpg

A parkolóban nem látszott, hogy itt bizony sztrájk van már két napja. Ennyi idő alatt azért mindenkihez eljuthat az információ, így joggal hihettük, hogy tök üres parkoló vár minket és csak egy-két hihetetlenül bátor ember merészkedik a Tesco közelébe, mint mi. Ehhez képest a parkoló félig tele volt, ami azért elmaradt egy átlagos szombati telítettségtől, de azért bőven meglepő volt. Az viszont látszott, hogy aki vásárolni jött, az épphogy csak beugrott egy-két dologért, mert a bevásárlókocsik szinte mind a helyükön voltak.

20170909_122719.jpg

Ennek ellenére még mindig káoszt és kilométeres sorokat vizionáltunk, amíg beléptünk, utána azonban szembesültünk a valósággal: kulturált, normális, elfogadható vásárlás és kiszolgálás folyik a kaposvári Tescoban, már ahol volt kiszolgálás. Ugyanis személyzettel csak elvétve találkoztunk, ami persze érthető is mert a főállású dolgozók legnagyobb része csatlakozott a sztrájkhoz. Akik dolgoztak ma az áruházban azok a diákok, a külső cégek promóciós emberei és egy-két főállású munkatárs voltak. 

20170909_122835.jpg
20170909_123154.jpg

A káosz tehát közel sem állt fenn. A felvágottas csemegepultban mondjuk nem dolgozott senki és a húspultban is csak egy hentes volt, aki kiszolgálta a vásárlókat, de brutális készlethiány és kígyózó sorok nem fenyegették a népet. A tegnapi négy pénztár helyett ma már 8-10 pénztár nyitva volt, hála a dolgozó diákseregnek, így egyből tudtunk is fizetni, amikor végeztünk. 


                        
 
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Így néz ki tehát szombaton a sztrájk sújtotta kaposvári Tesco. Ha elfelejtettünk tojást venni a palacsintához, azt nyugodtan megvehetjük ma a Tescoban is, de azért komolyabb bevásárlásokra nem buzdítanék senkit.

Címkék: Tesco, riport, sztrájk, vásárlás, áruház, Kaposvár, gazdaság