Három ütemben folytatódnak a dél-balatoni vasútvonal felújítási munkálatai egészen december 9-ig, tájékoztatott a MÁV. Az első ütemben jelentős menetrendi módosítások várhatók: Szeptember 11-től október 5-ig a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonal Balatonboglár–Nagykanizsa közötti szakaszán módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Balatonszemes–Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. Egyes vonatpótló autóbuszok csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.
Szeptember elsejétől december 9-ig szintén három ütemben folytatódik a Kaposvár–Fonyód vonal felújítása. Az első ütem szeptember 10-ig tart, ez idő alatt a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

vonat vasút

A pótlóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, együttes elhelyezést és kerékpárszállítást ebben az esetben nem vállal a MÁV-START. A társaság felhívja az utasok figyelmét, hogy felszállás előtt győződjenek meg róla, hogy a megfelelő autóbuszra szállnak fel.

A módosított menetrendek itt, itt, itt és itt érhetők el.

A dél-balatoni vasútvonalat 72 milliárdból újítják meg többek között a Szántód-Köröshegy és Balatonszentgyörgy és a Kaposvár-Fonyód közötti szakaszon. A beruházás várhatóan 2018-ban fejeződik be.

Aki kíváncsi, hogy milyen munka zajlik a vonalakon, mialatt az utasok pótlóbusszal kénytelenek utazni, az itt nézhet meg a munkákról egy látványos videót.

SMD 80 - You won't believe what this amazing machine does

The SMD-80 machine is a continuous track laying, renewal and removal assembly line. When renewing the track, i.e. rails and sleepers, it is possible to exchange the rails or to re-install the old rails again.

Címkék: vonatpótló, MÁV, busz, vasút, Fonyód, Kaposvár, gazdaság