A tüskevári kereszteződésben a Rákóczi iskola sarkánál kezdték meg a városrészben történő fejlesztési munkálatokat. Itt jelenleg is markolóval bontják a csatornacsövek feletti földet a kivitelezők. Innen haladnak szétágazva a környező bekötő utcák felé. Legfontosabb szempontként a volt SÁÉV telepen működő vállalkozásoknak könnyítik meg a szennyvíz elvezetési problémáit, azonban mások is haszonélvezői lesznek a beruházásnak.

Csutor Ferenc, a Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. szennyvízágazati főmérnöke elmondta, nem csak a SÁÉV telepnek, hanem a környéken működő vállalkozásoknak a szennyvíz elvezetési problémája is meg lesz lesz oldva. Többek között a vendéglátó egységnek is lehetőségük lesz rákapcsolódni a szennyvízhálózatra - tette hozzá.

útépítés

Több pályázati forrásból számtalan beruházást hajtanak végre a környéken. De alapvetően a 171 milliárd forint összértékű Németh István Program iparterület fejlesztési munkálatati zajlanak.

"Itt megoldunk minden olyan infrastruktúrális szolgáltatást, ami eddig nem működött. Nagyon régóta örökös probléma a teljes iparterületnek a szenyvíz ellátottsága, az ivóvíz ellátottsága, a közvilágítás és ehhez csatlakozóan minden önkormányzati utat is felújítunk. Ennek kezdődött most meg a szennyvíz építési szakasza, és folytatódik az ivóvízzel és a végén nyilván az útfelújítással." - árulta el Tóth István, városi főmérnök.

útépítés


A csomópontnál az iparterületi fejlesztésen túl a Jutai út felé kiszélesítik a közutat és a kerékpároknak is biztosítják a biztonságos közlekedés lehetőségét mindkét oldalon. Ezeken túlmenően a tervek szerint jövő tavasszal megkezdődik a Tüskevári vasúti csomópont lámpás kereszteződéssé átalakítása is.

Címkék: hálózat, tüskevár, szennyvíz, fejlesztés, Kaposvár, gazdaság