Szita Károly sajtótájékoztatón elmondta: a jövő év tavaszán kezdődő, 2019 végére befejeződő 17,7 milliárd forintos projekt olyan építkezéseket foglal magába, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés és szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.

Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője közölte, hogy a legjelentősebb fejlesztések között szerepel egy új, gyalogos-kerékpáros felüljáró a Petőfi téren, átkerül a helyközi buszállomás a vasútállomás oldalára, ahol egy közös peronon lehet majd átszállni az utasoknak a távolsági és helyi járatos buszokra. Egy 92 férőhelyes P+R parkoló épül a Csik Ferenc sétánynál, de a MÁV Étterem helyén is parkolók fognak épülni.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Új körforgalom lesz a Hársfa utca, a Baross utca és Béla király utca találkozásánál. Külön szintű, a vasút felett átívelő híddal kapcsolják majd be a közlekedésbe a meghosszabbított Csik Ferenc sétányt. A felüljáró mindkét oldalán körforgalmak teszik biztonságosabbá a kereszteződéseket, valamint a vasútállomásnál, a Dózsa György utcánál is épül egy kétszer kétsávos körforgalom. A közúti forgalom a régi buszpályaudvar helyén, új nyomvonalon haladhat majd, de új kerékpárút és új járda is szerepel a tervekben.

A kaposvári intermodális csomópont tervrajza
A kaposvári intermodális csomópont tervrajza

Szita Károly utalt arra, hogy a közlekedési központ kialakítása a második legnagyobb beruházás lesz Kaposvár 2020-ig tartó, 171 milliárd forintos fejlesztési programjában, ennél többet csak a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építésére költenek.

Hozzátette, a város egykori polgármesteréről Németh Istvánról elnevezett program érinti a gazdaságot, az oktatást, az óvodai ellátást, a környezettudatosságot, a megújuló energiák hasznosítását, a zöldváros koncepciót és a közlekedést is. A programot azért indították el, hogy minden kaposvári jobban éljen, jobban érezze magát a városban - hangoztatta a politikus.

Címkék: intermodális csomópont, közlekedési központ, kormány, Szita Károly, fejlesztés, Kaposvár, gazdaság