Már délelőtt sorban állnak a siófoki strand bejáratánál a vendégek. Nemcsak a kánikula miatt van tele a város turistákkal, programok is egyre több családost vonzanak. Az úgynevzett buliturizmuson kívül ez is célja a városvezetésnek.

Az elmúlt fél évben újabb rekordot döntött meg a város. Idén még jobb szezonra számítanak mint tavaly.

- Nagy örömmel számolhatok be arról, hogy az idegenforgalmi adókból ,a szálláshely bevételekből egy elég erőteljes emelkedés tapasztalható az első hat hónapban. Amely több mint 3 százalék. Csodálatos az idő és kitehtejük a megtelt táblát - mondta Siófok alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita.

A belföldi turistákon kívül a német nyelvterületről valamint Lengyelországból, Szlovéniából és Angliából érkeznek a legtöbben. Idén a családosoknak is kedveznek, számos gyermekprogrammal és a megújult plázzsal várják a vendégeket.

A szakemberek szerint a kánikula és a rengeteg program is hozzájárul a Balaton vonzerejének növekedéséhez.
A szakemberek szerint a kánikula és a rengeteg program is hozzájárul a Balaton vonzerejének növekedéséhez.

A balatonlellei Napfénystrandon is tömeg van. Alig lehet leteríteni egy törölközőt. A Balaton Szövetség által a déli part legjobb strandjának minősített fürdőhelyét naponta több ezren keresik fel.

- Minden évben, évről-évre próbáltunk a strandon fejleszteni és próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy az ide látogatók és az itt élők is minden olyan jellegű szórakozási lehetőséget megtaláljanak, ami a számukra a legkedvezőbb. Az elmúlt 13-14 évben sikerült egy olyan strandot kialakítanunk, amely a legjobb elismerést kapta az idei évben és az előző években is egyaránt - foglalta össze Balatonlelle polgármestere, Kenéz István.

Fonyódon is rengeteg a vendég, itt sem lehet már szállást találni a következő két hétben.

- Szerencsére nagyon sokan jönnek folyamatosan. Mivel, hogy az idő is nagyon kedvez a fürdőzésnek és nálunk Fonyódon nemcsak fürdeni lehet, hanem nagyon sok program várja a kedves látogatókat - árulta el a Tourinform Fonyód ügyintézője, Nagy Krisztina.

A szakemberek szerint a rengeteg programlhetőség is hozzájárul a vendégforgalom növekedéséhez. Minden balatoni önkormányzat igyekszik minden korosztálynak kedvezni. Nagyon népszerűek a déli parton például a Kultkikötő programjai, amelyek már Balatonföldváron kívül Balatonfenyvesen és Balatonbogláron is elérhetők.

Címkék: rekord, turizmus, balaton, gazdaság