Kisméretű akkumulátor csomagok készülnek a Videoton egyik gyáregységében. Ezeket egy német presztizs autómárka vészhívó moduljaiba építik be. A kaposvári gyár négy évvel ezelőtt kapta meg az első megrendelést egy tíz darabos minta gyártására. Két éve pedig sorozatban készítik azokat.

- Nagyon jelentős mérnöki munkát tettünk bele ebbe az üzletbe. A szakembereink teljesen automatizált gyártósorokat terveztek, gyártottak le, illetve helyeztek üzembe. Ezalatt egy jelentős kapacitás építettünk ki ehhez az akkumulátor gyártásához Kaposváron - mondta a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója, Fábián Balázs.

Luxusautók tartozéka a az akkumulátor
Luxusautók tartozéka a az akkumulátor

A Videotonnál 20 éve foglalkoznak akkumulátor csomagok összeszerelésével Kaposváron és Marcaliban. A két gyárban mintegy 400 szakember foglalkozik ezzel. Erre a korábbi tapasztalatra alapozta az együttműködést a német megrendelő.

- Nagyon fontos ez a kapcsolat számunkra, mert nagyon összetett ez a termék és nem könnyű a legyártása. Nagyon fontos, hogy a közös munkában jó a szervezés és rugalmas a Videoton minden alkalommal - mondta Timo Föller a megrendelő cég képviselője.

Az egymilliomodik akkumulátor csomag legyártásával kapcsolatban egy házi ünnepséget is tartottak a cégnél, ahol visszatekintettek az együttműködésre és 34 dolgozójuknak emléklapot adtak át munkájuk elismeréseként.

Címkék: egymillió, akkumulátor, videoton, gazdaság