A biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják csalók megszerezni OTP-s ügyfelek adatait – írja Facebook-oldalán az OTP.

A pénzintézet idéz is a csalók "Figyelem – Számla ellenőrzés" tárgyú leveléből, amiben azt kérik, hogy adatkezelési és adatvédelmi okokból az ügyfelek regisztrálják a mobileszközüket a rendszerükben, mondván egy biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM-kártyákat és megszerezzék az utalásokhoz szükséges SMS-eket. A csalók ezért egy linket küldenek, amit telefonról kell megnyitni, hogy így regisztrálják az emberek a mobiljukat.

Az OTP viszont leszögezi, hogy ez nem a bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás, ezért a saját adatok védelme, biztonsága érdekében senki semmiképp se kattintson az abban szereplő linkre!

Mint írják: Az alkalmazást ne töltsétek le telefonjaitokra, ne adjatok meg adatokat a megnyíló felületen. Az OTP Bank csak megbízható, hivatalos mobilalkalmazás-áruházakban teszi közzé az alkalmazásait.

Az ügyfeleket pedig arra kérik: aki nem biztos abban, hogy ki küldte a szöveget, akkor inkább hívja az OTP Bank ügyfélszolgálatát a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.

 

OTP Bank

Figyelem, adathalász kísérlet! Az alábbi szöveget nem az OTP Bank küldte. Saját adataitok védelme, biztonsága érdekében, kérjük NE kattints az alábbi felhívásban szereplő linkre! Az alkalmazást ne...

Címkék: halász, otp, adat, bank, gazdaság