Kedden gombaleves, sárgaborsófőzelék és fasírt volt a menü a kaposvári Kodály Iskola menzáján. Voltak, akik ott, helyben fogyasztották el a nekik készített ebédet. Lehetőség van azonban arra is, hogy éthordóban vigyék el a szülők, vagy a hozzátartozók a gyereknek szánt ebédet.

A nyári gyermekétkezés lehetőségét a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek szülője, vagy képviselője veheti igénybe.

- A települési önkormányzat jegyzője tájékoztató levelet küld a nyári gyermekétkeztetés igénybevételéről, módjáról és helyszínéről, akiknek jogosultsága meállapítására 2017. május 1. és 2017. augusztus 15-e között kerül sor. Ezzel egyidejüleg megküldi a szükséges olyan nyilatkozatot is melyet folyamatosan 2017. augusztus 15 napjáig lehet a szociális irodához benyújtani - mondta a Kaposvári Önkormányzat szociális irodavezetője, Soványné Varga Anita.

A júliusi indulás előtt mintegy 2 ezer érinttettet értesített az önkormányzat. Közülük csaknem 200 szülő jelezte, hogy él a napi egyszeri meleg étkeztetés lehetőségével.

 

Címkék: étkeztetés, gyermek, kaposvár, gazdaság