Ezekben a napokban a Virág utca sarkán lévő kisfeszültségű transzformátor állomáson dolgoznak az áramszolgáltató munkatársai. Ennek a teljes cseréjét végzik most. Az elektromos hálózaton váorsszerte sok helyen fognak hasonló felújítási munkálatokat végezni, így például a Kinizsi és a Toldi lakótelepen, valamint a Petőfi utcában is.

A gázhálózaton is nagy horderejű beruházásokba kezd a szolgáltató. Azon kívül, hogy több helyen is kicserélik az elzáró szerelvényeket, illetve gáznyomás szabályozó állomásokat újítanak fel, vagy cserélnek le, egy új gázhálózati vezetéket építenek is kiépítenek. Ez már a cseri úti busztelephelyen fogja biztosítani a járművek üzemanyag ellátását.

Egy mai sajtótájékoztató elhangzott: Kaposváron és Somogyban összesen 2,4 milliárd forintot fordítanak a gáz és az elektromos hálózat karbantartására, illetve fejlesztésére. A cég nagy hangsúlyt fektet a biztonság minden területére - mondta el Gelencsér Lajos, az E.ON Hungária Zrt. Dél-dunántúli vezérigazgatója: "Az egyik az ellátásbiztonság, ez szól úgy, hogy van villany, vagy ha nincs, akkor milyen gyorsan tudjuk helyreállítani, mennyi időt kell várni rá. Ugyanez igaz a gázra. A másik pedig az élet- és a vagyonbiztonság területe."

A kaposvári önkormányzat több olyan beruházást is végrehajtott, amivel az energiaszámlát csökkenteni tudta. Közvilágításának egy részét ledesre cserélte és ez a program idén folytatódni fog. A szolgáltatóval közösen most azon dolgoznak, hogy a közvilágítás akár lámpatestenként is kapcsolható legyen. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a téma kapcsán a város energiafüggetlen, zöld és környezettudatos céljairól szólva azt is elmondta, hogy a Németh István Program kapcsán úgy szervezik a beruházásokat, hogy a föld alatti és feletti közműveket akkor cseréljék le, amikor a munkák egyébként is folynak. Így legalább tíz évig nem kell majd hozzányulni a frissen elkészült utakhoz és járdákhoz.

Címkék: járda, Eon, áram, út, felújít, gáz, biztonság, gazdaság