Megkezdődhet a somogyi megyeszékhelyet fejlesztésének első szakasza, miután szerdán aláírták a kivitelezői szerződést Kaposváron.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező STRABAG Építő Kft., STRABAG AG és SOLTÚT Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium képviselőinek kézjegyével ellátott kontraktus szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú, kétszer kétsávos új útszakasz 96 milliárd forintba kerül.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár az eseményen azt hangsúlyozta: 2010-hez viszonyítva 2022-ig 60-70 százalékkal bővül a gyorsforgalmi úthálózat.

Szita Károly

Ünnep Kaposváron! Megkötötték a 67-es gyorsút kivitelezői szerződését.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig arról beszélt szólt, hogy a hazai és uniós forrásból megvalósuló, 96 milliárd forintos fejlesztés a helyi gazdaság versenyképességét és a lakosság komfortérzetét is növeli majd: "Valamennyi kaposvári fejlesztésnek az a célja - nem lehet más, hogy a kaposváriak és a város környékiek jobban éljenek. Így van ez a 67-es út kapcsán is. Hiszen sikeres, dinamikusan fejlődő, a helyieknek és a környéken élőknek munkát, megélhetést biztosító helyi gazdaság nem létezik korszerű infrastruktúra nélkül."

Címkék: versenyképesség, 67-es, autópálya, Kaposvár, gazdaság