Június 16-án szombaton indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, amely egészen augusztus 27-ig érvényben marad. Idén a fejlesztések a menetrendek pontosságát, valamint a kerékpárszállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják - mondta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Tavaly a társaság az országos hálózaton 92 százalék fölé került menetrendszerűségben, ezt szeretné elérni a Balaton parton is - mondta. Csépke András a társaság nemzetközi járatairól elmondta, hogy naponta 44 távolsági nemzetközi vonatpár közlekedik Európa különböző országaiba. Ezek között találhatóak például az úgynevezett SEA<-YOU (Adria és Istria) vonatok, amelyekkel naponta elérhető Split és Fiume.

máv hajózás

Kazai Katalin, a MÁV-Start Zrt. értékesítési igazgatója kifejtette: az utasok új típusú jegyekkel találkozhatnak a nyári időszakban. Példaként említette az e-Balaton és az e-Velence teljesen elektronikus jegyeket, amelyeket az utasok a menetrendben @ jellel ellátott vonatoknál vehetnek igénybe és ezeknek a használatával a vonatjegy árából 15 százalékos kedvezmény kapható. A másik újítás a Balaton bérlet, illetve az úgynevezett balatoni füzetjegy, ami 10 darab jegyből áll. Az értékesítési igazgató közölte: a Balaton bérlet a fővárosban élőket célozza, ugyanis Budapest és a Balaton közti utazáshoz lehet igénybe venni. A diákok számára pedig idén is elérhető a Vakáció bérlet (15, 30, 60 vagy 90 napra), amelyet a diák igazolvánnyal rendelkezők az ország bármely pontján felhasználhatnak, a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.

máv

Kazai Katalin szólt arról is, hogy az előző évekhez hasonlóan a Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni. A sajtótájékoztatón arra is felhívták a figyelmet, hogy mivel június 16-án véget ér a vágányzár és ideiglenesen átadják a forgalomnak az egyébként 2018-ig felújítás alatt álló dél-balatoni vonal Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy, valamint a Fonyód-Kaposvár közti szakaszokat, ezért a vasúttársaság mindenkitől azt kéri, hogy ezeken a szakaszokon csak és kizárólag a kijelölt vasúti átjárókban és a gyalogos forgalomnak kijelölt helyeken közlekedjen.

Címkék: nyári, vasút, menetrend, Balaton, máv, gazdaság