A Karisz Kisebbségi Egyesület programjában 16 10-16 év közötti roma leány vett részt. 2017 februárjától számos programot szerveztek a halmozottan hátrányos, illetve hátrányos helyzetű gyermekek. A projekt célja az volt, hogy a családoknak is segítséget adjanak,hogyan tudják elősegíteni gyermekeik fejlődését.

A gyerekek előadásokat hallgathattak szakemberektől arról, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk. De részt vehettek művészterápián, pályaorientációs tanácsadáson vagy tanulást segítő programon.

Jutott idő kirándulásokra is. A gyerekeket elvitték moziba, színházba és Pécsre a Zsolnay negyedbe. Veszprémben az állatkertet és a vármúzeumot fedezhették fel a pályázat résztvevői. A nyár folyamán ellátogatnak  a Virágfürdőbe, Keszthelyre a Festetics kastélyba és az Afrika múzeumba. Továbbá az iskolakezdésre tanszereket, füzetcsomagokat, ruhaneműket és cipőket kapnak a gyerekek. Ez a családoknak hatalmas segítséget jelent. A Karisz Kisebbségi Egyesület célja, hogy ezek a gyerekek kitudjanak törni a szegénységből - mondta el Arató Gusztávné, a szervezet elnöke.

Hozzátette: ez nagy feladat tudják, de nem adják fel. Reménykednek a program további folytatásában, ismét beadták pályázatukat. A céljuk, hogy minél több gyereket vonhassanak be a felzárkóztatási programba, valamint azokkal, akikkel már megkezdték a munkát, végig tudják követni és segíteni iskolás éveiket.

Címkék: karisz, felzárkózás, roma, gazdaság