A felsős csoport rövidesen iskolába megy a Petőfi oviból. Ők már nem látják hogyan változik meg majd az intézmény. Erre az óvodára a Búzavirág utcaival együtt 80 millió forintot fordítanak. Kicserélik a bejárati portálokat, kiváltják a kopolit üvegeket, akadálymentesítenek, korszerűsítik az étel lifteket, Új aszfaltot kap a töredezett, felpúposodott udvari játszótér és mosdókat is készítenek a szabadtérre.

- Nagyon vártuk és nagyon örülünk neki, hogy sor kerül erre, hiszen óvodánk 1974-ben létesült. Ezek a felújításokkal teljesen más feltételeket között folyhat majd a munka az intézményünkben - mondta a Petőfi Sándor Központi Óvoda intézményvezetője, Tavali Gabriella.

Kaposváron 19 óvoda működik. A következő több mint egy évben mindegyiken végeznek valamilyen mértékű, kisebb-nagyobb felújítást. Erre összességében 630 millió forintot költ a város.

- Ezzel még jobb körülményeket tudunk biztosítani kétezer gyermeknek. Az itt dolgozó óvónők és dadák pedig még korszerűbb óvodákban nevelhetik és oktathatják gyermekeinket - foglalta össze Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Az épületfelújításokon kívül lesznek új szabadtári játékok is az óvodákban és tárgyi eszközet is beszereznek az intézmények. A munkák a nyári szünetben kezdődnek.

Címkék: óvoda, Szita, felújítás, gazdaság