Kína egyik legfejlettebb tartományából érkezett ma küldöttség a kaposvári városházára. Cixi már 17 éve partnertelepülése a somogyi megyeszékhelynek.

A Sanghaj mellett fekvő nagyváros gazdasága kínai léptékkel nézve is kifejezetten jelentősnek mondható. A közös programoktól és gazdasági kapcsolatoktól Kaposváron és Cixi-ben is sokat várnak a vállalkozások.

- Reméljük, hogy a kínai vállalkozások is megtalálják Kaposváron a számításaikat és fordítva is. Egy közép-kelet-európai ipari parkot is léterhoztak, hogy a régiójukból érkező cégek ott tudjanak befektetni - tudtuk meg Borhi Zsombortól, Kaposvár alpolgármesterétől.

null

A mai találkozón Kaposvár polgármestere, Szita Károly azt mondta: fontosak a keleti kapcsolatok. Márcsak azért is, mert a sikeres együttműködés piacokat és munkahelyeket is teremthet.

- Kaposvári cégek is exportálhatnak oda. A Kométa már előrehaladott tárgyalásokat folytat velük. Abban is bízhatunk, hogy olyan kínai befektetők érkeznek majd hozzánk, akik újabb munkahelyeket teremtenek. Magas béreket fizetnek és ezzel a kaposváriak megélhetését segítik - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

Az ázsiai küldöttség vezetője több területet is említett, ahol szerinte jó eséllyel köttetnek majd közös üzletek.

- A legnagyobb lehetőséget a gyártóiparban és a különböző gyártási technológiákban látjuk, hiszen Cüsi város nagyon híres a gazdaságáról, iparáról. A megújuló energiaforrások, a különböző elektronikai berendezések, az elektromos járművek és az autóipari berendezések területén képzelünk el együttműködést - mondta el kérdésünkre Gao Qingfeng.

null

A delegáció ma a kaposvári járműgyártó kisbuszát is megnézte, illetve ellátogattak a kaposvári húsüzembe is.

Címkék: cixi, delegáció, kína, kaposvár, gazdaság