Tavaly ősszel a kaposvári Novák családhoz látogatott el Szita Károly polgármester. A család kislánya, Flóra kapta meg elsőként a babadobozt a somogyi megyeszékhelyen. Az ajándék pelenkát, törlőkendőt, kenőcsöt,valamint gyümölcslevet, etetőkanalat és egy kaposvári emblémával ellátott babatakarót is tartalmaz.

babadoboz

"Szerintem nagyon praktikus dolgokat kaptunk, mert ez mindegyik elengedhetetlen a baba mindennapi életében az ápolástól a kis gondozásán keresztül minden kis termékbõl kaptunk, úgyhogy nagyon, nagyon örültem a kis csomagnak." - mondta akkor Flóra anyukája, Pozsár Zita.

Kaposvár város önkormányzata évente 100 millió forinttal támogatja a családokat. Számos jogcímre lehet pályázni - mondta el a szociális iroda vezetője.

Sovány Tamás Tiborné hozzátette, az összes újonnan bevezetett támogatási forma iránt nagy az érdeklődés, személyesen és e-mailben is sokan jelentkeznek.

városháza

A 35 év alatti fiatal szakemberek egy éven át havi 100 ezer forintot kaphatnak. Lombikbébi kezelések támogatására az államin felül 100 ezer forint, míg a gyógyszerköltségekre 50 ezer forintra pályázhatnak az érintettek. A gyesen, gyeden, cseden lévő kismamák 3000 forint utazási támogatást kaphatnak. Az első közös lakás, telek, vásárlásához több mint egymillió forintot igényelhetnek a családok. Idéntől otthonbővítésre is lehet pályázni.

A családokat ingyenes vagy kedvezményes védőoltásokkal is segíti a város, egyre több gyermek kapcsolódhat be a térítésmentes úszás- és korcsolyaoktatásba is. A nagycsaládosok pedig 10 évig mentesülnek a kommunális adó befizetése alól.

Címkék: babadoboz, támogatás, pályázat, Kaposvár, gazdaság