Pontosan egy héttel ezelőtt rakták le az új Kaposvári Aréna alapkövét. A hat milliárd forintból megépülő, több funkciós sportcsarnok akár 4 ezer ember befogadására is képes lesz. Az új mellet azonban a régi épületekről sem feledkeznek meg. Az eddig használt körcsarnok felújítása is elkezdődik. Ezt a létesítményt most 1500-1600 ember befogadására méretezik. 

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere a kedd esti Hatszemközt című műsorban elmondta, nagy öröm, hogy ebben az évben nekiállhatnak felújítani a '83-ban átadott körcsarnokot. Egy teljes energetikai megújuláson megy keresztül, amit két részletben fognak megvalósítani. A héten kezdődő első ütemben a kopolit üveg helyére egy szigetelő anyag kerül, és az előtér is teljesen átalakul.

Hozzátette: a műfüves kispályákat áthelyezik a sportcsarnok területén és a május 30-tól ismét megindulhat a fociélet. Felújítják a kajakosok tanmedecéjét is, és egy-két éven belül új is épülhet. Az RG csarnok felújítási pályázata elkészült, a munkák jövő tavasszal kezdődhetnek: eneregtikai átalakítások lesznek, nyílászárókat cserélnek, a tetejére pedig napelemeket helyeznek.


Így fog kinézni a Kaposvár ArénaÍgy fog kinézni a Kaposvár ArénaÍgy fog kinézni a Kaposvár ArénaÍgy fog kinézni a Kaposvár Aréna
Így fog kinézni a Kaposvár Aréna
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tavaly kezdődtek meg a Rákóczi stadion felújítási-bővítési munkálatai. Fél milliárd forintért kicserélték a világítást, lefedték a keleti és a nyugati lelátót, bővítették a klubépületet és új vizesblokkokat hoztak létre.  

"Előreláthatólag körülbelül kettő hónapon belül befejeződik a Rákóczi stadion rekonstrukciója és újra megnyitja kapuit a futball szerelmesei előtt, legyen szó játékosokról, vagy nézőkről. Úgy gondolom, hogy mindannyian nagyon várjuk már, hiszen ideje volt, hogy elkészüljön." - mondta el Dr. Pintér Rómeó, tanácsnok, az Ifjúsági- és sportbizottság elnöke.

A Németh István Program részeként ovifoci pályákat is létesítenek a legkisebbeknek. Első körben három intézményben valósítják meg, de tervezik, hogy ahol a lehetőségek adottak ott mindenképpen lesznek sportpályák.

Címkék: Pintér Rómeó, Dér Tamás, sportcsarnok, aréna, beruházás, gazdaság