Szinte folyamatosan cseng a telefon az egyik siófoki négy csillagos szállodában. Nagy az érdeklődés a nyári főszezonra a szobák és a szolgáltatások iránt is.

A szállodában már most tíz százalékkal többen foglaltak szobát a főidényre, mint egy évvel ezelőtt. A jó idővel kecsegtető elő-, illetve utószezoni hétvégék mellett továbbra is a július-augusztus a legnépszerűbb két hónap a vendégek körében.

- Részben azt már láttuk a korábbi években is, hogy elsősorban a külföldi piacokon, a nagyobb szabadságot tervező külföldi vendégeink már időben lefoglalják a számukra szükséges időpontokat. Ez elsősorban a német nyelvterületekre értendő és ott már januárban élnek az előfoglalási kedvezményekkel. Ez a tendencia most már egyre jobban megfigyelhető belföldön is - mondta a Hotel Azúr Siófok értékesítési és marketing igazgatója, Sternóczky Balázs.

A turizmusban dolgozók szerint felfelé ívelő szakaszába lépett a tó környéki vendégjárás.

- 2017 az év elejétől egy picit jobbnak tűnik, mint a tavalyi esztendő volt. Talán segített az időjárás is minket azzal, hogy idén sok idő után először volt befagyva a tó, ez pedig élénkített a vendégforgalmat. A tavaszi foglalások is bíztatóan alakultak. Jóval hamarabb és magasabb átlagáron fogytak el a húsvéti ünnepek és a hosszú hétvégék is. Ugyanígy látszik ez a nyári foglalások tekintetében is - foglalta össze a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik.

A szakember szerint az ország biztonsága mellett az is szerepet játszik a megnövekedett előfoglalásokban, hogy a Balatonnál hosszú évek óta próbálják egymással összekötni a szolgáltatási láncolatokat és a programokat. Illetve törekednek arra is, hogy mindegyik területen minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak.

Címkék: foglalás, balaton, nyár, gazdaság