Közel 1100 kaposvári csatlakozhat féláron a szennyvízhálózatra májustól hat hónapon keresztül. Az önkormányzat és a Kavíz Kft. közös akciójának célja, hogy a háztartások a lehető legkevésbé terheljék a környezetet.

A töröcskei városrészből várják a legtöbb jelentkezőt az önkormányzat és Kavíz Kft. közös akciójára. Az itt élőknek eddig 85 százaléka köztött rá a szennyvízre.

A részönkormányzat vezetője azt mondja: próbálják meggyőzni a településrészen élőket, hogy a környezet védelme érdekében éljenek ezzel a lehetőséggel.

- Meg szeretnénk értetni ezzel a pár családdal, hogy mennyire fontos lenne rákötni a csatornahálózatra. Ezzel ők is hozzájárulhatnának a természet védelméhez - mondta Czimmermanné Németh Andrea, részönkormányzati képviselő.

Az önkormányzat és a Kavíz jelentős kedvezményeket ad azoknak, akik most rákötnének a csatornahálózatra.

- Ötven százalékkal elengedi a rákötési díjat a Kavíz Kft. Így 5150 forintba fog kerülni egy lakos elfogadása a nyilvántartásba - mondta a Kavíz Kft. szennyvízkezelési főmérnöke, Csutor Ferenc.

A hozzájárulási díjnak is csak a felét kell most kifizetni, kevesebb mint 80 ezer forintot. Kaposváron egyébként 95 százalékos a rákötési arány, a cél azonban, hogy minél hamarabb 100 százalékos legyen. Májustól okóber közepéig várják az érdeklődőket a Kavíz irodájában

Címkék: szennyvíz, csatorna, Töröcske, gazdaság