- A kaposváriak nagyon sokat dolgoztak azért, hogy most már nyugodt szívvel mondhassuk el, a városunk megerősödött. Ez pedig valamennyiünket büszkeséggel kell, hogy eltöltsön. Kaposvár nagyon sikeres évek elé nézhet - mondta a mai közgyűlésen Szita Károly.

62 milliárd 739 millió forint. Ennyi pénz áll a város rendelkezésére az idei évben. Ebből a pénzből egyebek mellett 251 millió forinttal megemelik az önkormányzati intézmények támogatását, így 462 ember kap bérkiegészítést. És elindulhat az évszázad Németh Istvánról elnevezett fejlesztési programja.

null

- Utak, járdák, ipari üzemek, iparterületek fejlesztése történik. Óvodák, bölcsődék, iskolák energetikai felújítása, sportberuházások, színházfejlesztés, a kórház déli tömbjének átalakítása. Nem akarom felsorolni. Minden kaposvári tudja és minden kaposvári várja is, hiszen egy kiadványban tájékoztattuk a kaposváriakat arról, hogy azt amit rendeltek azt teljesítjük, hisz ők határozták meg ennek a programnak a tartalmát is és nagy izgalommal várják - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

Út- és járda felújításra, építésre idén 2,2 milliárd forintot fordítanak. Elkezdődnek az iparterületek fejlesztései, megindul a sportcsarnok, valamint az új uszoda kivitelezése is. A képviselők többsége támogatta a költségvetés módosítását, amit 16 igennel, valamint a szocialista képviselők tartózkodása mellett fogadtak el.

- Összességében a kérdések is azt mutatják, hogy a költségvetés még azoknak a szemében is rendben van, akik egyébként mindig szerették a fogásokat megtalálni és szerencsére nincsen benn olyan fogás, ami itt egy olyan nagy vitára késztetne bennünket - válaszolta a Fidesz frakcióvezetője, Mihalecz András.

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy májusban újabb kedvezményes szennyvíz rákötési akciót indítanak el.

null

A képviselő-testület, valamint intézmények vezetői köszöntötték Molnár György gazdasági igazgatót, aki több évtizedes munkát követően rövidesen nyugdíjba vonul.

Címkék: költségvetés, legnagyobb, 2017, közgyűlés, szita károly, kaposvár, gazdaság