A Kaposvári Kátyúűző honlapon bő egy hónap alatt 153 darab kátyúról és nagyobb úthibáról érkezett jelzés. A városlakók ezúttal 70 olyan úthibát is jeleztek, amely nem kátyúzást, hanem komolyabb beavatkozást igényel, így ezeket nem a 72 órás rendszerben, hanem a kapacitáshoz és anyagi forrásokhoz mérten fogják kijavítani.

A Kaposvári Városgondnokság azonban nemcsak a bejelentett kátyúk javításával foglalkozott: munkavégzés január óta folyamatos, aminek köszönhetően 581 ilyen jellegű aszfalthibát sikerült kijavítani városszerte. Ezeknek a munkálatok összértéke meghaladja a hétmillió forintot.

Jóllehet a kátyúűző program most április 24-én befejeződött, azonban a jó időjárásnak köszönhetően egyre nagyobb lendülettel zajlik a Németh István Program keretein belül a korábbi években megkezdett nagyszabású út- és járdafelújítási program. Erre a célra 2,5 milliárd forintot költ a város az idén. Szita Károly, Kaposvár polgármester korábban azt mondta: ebből az összegből óriásit lépünk előre, 24 utcát, számos járdát újítunk fel mintegy 19 utcában, de építünk új járdát is, például a Zaranyi lakótelepen, a sportcsarnok mellett, ahol egyébként az útburkolat is meg fog újulni.

Öt új gyalogátkelőhelyet létesít a város és 164 darab új parkoló is lesz. Újabb utcák lesznek Kaposváron, mégpedig a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Fő utca között, a kórház déli-tömbjénél, de összekötik a Béla király utcát és a Csik Ferenc sétányt is. Megújul a tüskevári vasúti átjáró, ahol a biztonságos közlekedést rendőrlámpa fogja majd segíteni.

A város történetnek legnagyobb út- és járdafelújítási programját 2013-ban kezdtük el, A Bereczk Sándor program keretén belül összességében négymilliárd forintot költöttünk a város útjaira és járdáira.

A felújítások miatt több helyen is lezárásokra kell majd számítani a lakóknak, erről a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Városgondnokság és a kivitelező cégek is értesíteni fogják a kaposváriakat, akiktől az építéssel együtt járó esetleges kellemetlenségekért türelmet és megértést kérünk!

Címkék: közlekedés, kátyú, járda, út, felújítás, gazdaság