Több mint 200 kilogramm egérrágta és több éve lejárt szavatosságú élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei április elején egy Baranya megyei kisboltban, Vásárosdombón - közölte a szervezet szerdán.

A közlemény szerint súlyos higiéniai hiányosságok miatt az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették és elrendelték 105 javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az eljárásban milliós nagyságrendű bírság várható - hangsúlyozta a Nébih. A tájékoztatás szerint az eladótér, a raktárak és a kézmosó helyiség szennyezett volt, a penészes falakról hullott a vakolat és a festék. A koszos polcokon a termékek egy része is poros volt, a kenyereket, péksüteményeket piszkos rekeszekben, a földön tárolták - részletezték.

A bolt minden helyiségében rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat talált a Nébih, a hivatal munkatársai egérrágta sertészsírt, háztartási kekszet és kenyeret is találtak.

Az üzletben több polcra az élelmiszerek közé is irtószereket helyeztek ki a dolgozók, akiknek egészségügyi könyvei 2015-ben lejártak - álla a közleményben.

Címkék: egér, baranya, nébih, bolt, ellenőrzés, gazdaság