Út- és járdafelújítás, illetve építés. Buszmegállók telepítése, a közvilágítás és a csapadékcsatornák rendbe tétele. Ezek a legfontosabb fejlesztések, amelyek hamarosan megvalósulnak a kaposvári iparterületeken.

A munkák a Raktár utcában kezdődnek meg elsőként. Az erről szóló szerződést ma írták alá a kivitelezővel. Ez a beruházás mintegy 350 millió forintba kerül és része az évszázad Németh Istvánról elnevezett fejlesztési programjának.

Nemcsak a Raktár utca és környéke újul meg, hanem fejlesztések lesznek a Kanizsai utcában, a Jutai és a Vásártéri úton, valamint az Izzó utcában. Emellett a tervek szerint egy újabb 60 hektáros közművesített parkot is megnyitnak. A beruházásoknak az a legfontosabb célja, hogy növeljék a helyi vállalkozások versenyképességét és ezzel munkahelyeket teremtsenek.

- Valamennyiünk számára fontos, hogy a kaposvári vállalkozások a lehető legeredményesebbek legyenek. Egyrészt azért, hogy a lehető legtöbb embernek tudjanak munkalehetőséget biztosítani és munkát adni, a megélhetés lehetőségét adni a kaposvári családoknak, másrészt pedig azért is, mertt ha ők eredményesek, akkor egyre több adóforintot adnak a városnak, amiből aztán a város még több mindent tud csinálni - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az iparterületek fejlesztésének részleteit a kaposvári vállalkozások javaslatai alapján dolgozták ki a szakemberek.

- Mindenki, aki itt a környéken van és bármelyik iparterületen, akár gyártó vagy bármivel foglalkozik, mindenkinek fontos az, hogy a partnerei, a vevői olyan körülmények között legyenek kiszolgálva, ahogy az illendő legyen - válaszolta Gerhát Györgyi, a Mega-Papír 2004 Kft. ügyvezetője.

null

A megújult és infrastrukturálisan is korszerűsített környezet ugyanakkor a munkavállalók szempontjából is előnyös változásokkal jár.

- A megközelíthetőségnél nagyon fontos, hogy legyen bicikliút, de aki busszal akar jönni, annak is meglegyen a lehetősége, az autósoknak pedig legyenek parkolók - mondta Gerber András, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója.

Kaposvár összesen bő egymilliárd forintot szán iparterületeinek fejlesztésére.

Címkék: iparterületek, németh istván program, fejlesztés, kaposvár, gazdaság