A Kaposvári Egyetem harmad éves pénzügy és számvitel szakos hallgatói a vállalkozások indításához adnak ötleteket a gazdasági karon. A jövőben azonban egy forradalmian új oktatási módszerrel gazdagodhatnak az itt tanulók.

A startup személetmódot is becsempészik a kurzusokba. Az alapozó tárgyak tudásanyagának elsajátítása után a harmadik félévben a hallgatók saját vállalkozást hozhatnak létre a virtuális térben.

- Mire egy diák a hetedik félév végére megírja a szakdolgozatát, addigra megtudja tervezni, hogy egy vállalkozásnak milyen körülményekre kell majd felkészülnie az életben - mondta Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

A Kaposvári Egyetem és a The Connect East Incubator Zrt. együttműködési megállapodásával a digitális oktatás szemlélete valósulhat meg az intézményben - hangzott el egy szerdai sajátótájékoztatón.

- Ez egy gondolkodásmód, egy életforma. Nem lesz mindneki zseni, nem fog mindenki Prezit csinálni, de a saját kis életében felépít olyan innovatív modelleket amit érdemes beépíteni - tette hozzá Turcsán Tamás Péter, a The Connect East Incubator startup-szakértője.

A diákok munkáját mentorok segítik majd. Ezen kívül pedig online platformok támogatják majd a őket, abban, hogyan lehet beindítani egy vállalkozást.

Így ezzel az egyedülálló oktatási programmal a diploma mellett akár befetetési lehetőséghez is juthatnak a hallgatók. A képzés a gazdaságtudományi karon lesz elérhető a szeptemberben felvételt nyert diákok számára.

Címkék: gazdasági kar, startup, képzés, kaposvári egyetem