Önfeledten játszanak a gyerekek az egyik kaposvári magánbölcsődében. Egyre többen vannak a csoportokban, mivel egyre több anyuka megy vissza dolgozni a picik 3 éves kora előtt. Szabó Csilla, Csillag Gyermekkert Családi Bölcsőde vezetője szerint ennek az egyik oka az anyagi helyzet, a másik pedig a munka iránti motiváltság.

A Napraforgó Családi Bölcsőde vezetője azt mondja: jelenleg nem is tudnak több gyermeket felvenni és már az őszre is van jelentkezőjük.

- Több olyan szülőnk is van, aki szeptembertől dolgozna. Az ő gyerekeiknél fontos, hogy már most elkezdődjön a beszoktatás, hogy a pici a jól érezze magát közösségben - tette hozzá Balogh Mónika, a Napraforgó Családi Bölcsőde vezetője.

A kaposvári bölcsődékben is többen vannak, mint korábban. Igaz, ha a városban igény lesz rá, újabb csoportok is indulhatnak. Például a Petőfi vagy a Búzavirág utcában.

A Somogy Megyei Kormányhivatal egészségbiztosítási osztályának adataiból is jól látszik, hogy egyre népszerűbb a Gyed extra Somogyban. 2015-ben ugyanis havonta 117 anyukának folyósították ezt a támogatást, tavaly viszont már 40 százalékkal többnek. Az adatok szerint egyre több apuka is otthon marad a picivel.

Az ő számuk megduplázódott az elmúlt évben. A hallgatói Gyed-et 12-en igényelték.

Címkék: férőhely, gyed, extra, bölcsőde, gazdaság