Kerékpárosok és gyalogosok együtt használják a járdát Kaposfőn. Ahol tudják foltozgatják, de nagy szükség lenne a felújítására. A települést a 61-es főút szeli át hosszában. Így a faluban hatalmas az átmenő forgalom.

Kaposfő most pályázati pénzből a megyei önkormányzattal és a közútkezelővel közösen a 61-es út mindkét oldalán, egy több mint 7 kilométer hosszú kerépárutat épít, ami 2 méter széles lesz.

- Azt tapasztaljuk, hogy egyrészt az óriási forgalom miatt a balesetek elkerülése érdekében célszerű leterelni a kerékpáros forgalmat a főútról és már a településen korábban is volt és jelenleg is van bizonyos szakaszokon nem megfelelő minőségű kerékpárút és ahol ezt használják azt látjuk, hogy biztonságosan tudnak közlekedni az emberek - válaszolta Sztányi Tibor, Kaposfő polgármestere.

A több mint 164 millió forintos kaposfőin kívül más pályázatoknak is megvan már az aláírt támogatási szerződése. Barcs és Marcali például városrehabilitációra költhet, illetve útfelújítások kezdődhetnek a déli határszél környékén Berzence és Iharos között, valamint a Balatonhoz közel Ságvár, Ádánd és Siójut között.

A Somogy Megyei Önkormányzat pályázat elbíráló szervezete múlt héten szerdán ülésezett és döntött a benyújtott pályázatokról.

- A 11 pályázati csomag közül gyakorlatilag mindegyik túl lett pályázva. Óriási feladatunk volt kiválogatni azokat a pályázatokat, amelyek a megyei integrált területi programhoz kapcsolhatók és az utolsó csomagban olyan 230 körüli pályázat érkezett be, amit az előkészítő bizottság is elfogadott és a TOP bizottságnak javasolt megfontolásra - mondta Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

A támogatott pályázatok révén a városokban 53 a községekben pedig 137 fejlesztés valósulhat meg 25 milliárd forint értékben. A megye által 2020-ig lehívható forrás összességében 43 és fél milliárd forintot jelent.

Címkék: top, pályázat, közgyűlés, somogy megye, gazdaság